Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време е да научите истината – чесънът сваля ли кръвното

02 януари 2022, 16:47 часа
Реклама

За съжаление в днешно време много хора страдат от високо кръвно налягане. Хипертонията е сред неприятните последици от съвременния начин на живот. Никога не оставяйте това заболяване без лечение, защото след време то може да се окаже сериозна заплаха за здравето ви.

Реклама

Разбира се, първото, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар. Вероятно той ще ви назначи лечение, ако сметне за необходимо. Винаги може да подпомогнете излекуването на състоянието си, възползвайки се от народната медицина.

Вярно ли е, че чесънът сваля високото кръвно?

От край време се знае, че чесънът влияе благоприятно на хора, страдащи от високо кръвно налягане. Счита се, че този зеленчук е първенец в борбата срещу хипертонията. Не само сваля кръвното лесно, но и за продължителен период от време.

Не съществува някаква специална рецепта. Достатъчно е да се приемат няколко скилидки чесън 1-2 пъти на ден и почти сигурно е, че ще усетите благотворно въздействие.

Чесънът е полезен, термичната обработка не му действа добре

Според специалистите, пасираният с мед и ябълков оцет чесън, е с по-силно действие. Тази смес трябва да се съхранява в хладилник.

Ето как да си я приготвите:

Продукти, които ще са ви нужни:

• 1 ч.ч. ябълков оцет;

• 1 ч.ч. мед;

• 8 скилидки чесън.

Всички продукти се разбиват с помощта на миксер. Когато те се смесят, прехвърлете ги в съд с капак и ги съхранявайте в хладилник.

Освен, че ни предпазва от грипове и настинки, този зеленчук може да ни бъде от полза в борбата срещу високото кръвно налягане.

Не забравяйте, че най-важното нещо е първо да се консултирате с лекар, който да ви назначи лечение.

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес