Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този природен лек действа безотказно при подути крака и глезени

06 октомври 2024, 13:40 часа

Подуване на краката и глезените може да възникне по различни причини. Една от тях е натрупването на течност в тъканите, проблем, известен като периферен оток. Краката могат да бъдат подути и в резултат на проблем с кръвоносната система, бъбреците или лимфната система.

Още: Тази напитка ви помага да изгаряте повече мазнини, ако я консумирате в определени часове

Хората, които седят дълго време, консумират много сол, носят тесни чорапи или обувки, както и тези с наднормено тегло са по-податливи на този проблем. В допълнение, употребата на определени лекарства и промишлено преработени храни може да причини или да влоши този оток на краката.

Подходящият билков лек срещу подути крака

В тази статия ще научите как да използвате магданоза за лечение на проблема с подутите крака. Магданозът се използва от векове срещу подобни проблеми, поради изключителния си слабителен ефект.

Магданозът е много богат на витамини А, В, С и К. Освен това съдържа минерали като желязо и калий. Магданозът играе важна роля в предотвратяването на вредните ефекти на диабета върху черния дроб.

Намалява риска от рак, предпазва кръвоносните съдове от възпаление и укрепва имунната система. Помага за балансиране на нивата на кръвната захар и поддържане на теглото. Това отлично растение предпазва бъбреците и им помага да изпълняват функциите си.

Благодарение на магданоза, натрупването на течности ще бъде ограничено във времето, като по този начин се предотвратява подуването на краката.

Как да използвате магданоз срещу подуване на краката

Експертите съветват да кипнете чаша вода и да я налеете гореща в чашата. След това добавете връзка ситно нарязан магданоз и го оставете във водата за 5-7 минути. След това прецедете сока и го изпийте.

Още: Мощно природно противовъзпалително средство, идеално за есенния сезон

Експертите препоръчват да пиете до 3-4 чаши чай от магданоз на ден в случаите, когато имате проблеми с подуване на краката и на следващия ден ще видите подобрение.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес