Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тази здравословна бомба ще повишите имунитета си преди зимните месеци!

10 ноември 2020, 08:15 часа
Реклама

Говори се с много за това как трябва да повишим имунитета си и аз лично се старая да го правя по всякакви възможни начини, които са наистина полезни - пия екстракт от бъз рано сутрин, храня се здравословно и пия витамини отделно (след консултация с лекар). Нещо допълнително в този списък е правенето на смутита, като в тази статия ще споделя за една бомба от витамин C, която пия периодично, за да повиша своя имунитет. За да я направя ми трябват два лимона, вода, мед и джинджифил. 

Нужни са ни два лимона, двеста милилитра вода, две супени лъжици мед и съвсем малко джинджифил (това вече е въпрос на вкус). Лимоните се обелват от кората, почистват се от семки и се режат на четвъртинки. Слагат се в блендера. След това се долива двеста милилитра вода. Джинджифилът се бели, нарязва на ситно и се слага в блендера. Не слагайте много ако не можете да търпите лютивия му вкус. След това се слагат две пълни супени лъжици мед. Цялото това нещо се блендира докато не се разбие добре в една смес. Прецедете течността през цедка, за да се махнат люспите от лимона. 

Остава ви една страхотна и вкусна здравословна бомба от лимон, мед и джинджифил, която може да пиете. Получавате ударна доза витамин C - гарантирано ще ви разсъни повече от кафе. Все пак проверете дали е добре да приемате ударни количества, защото при някои хора пиенето на витамин C може да бъде противопоказно. Също така съветвам да видите дали нямате алергия към някоя от съставките - за жалост доста хора разбират след като опитат дадена храна. 

Хубавото на това нещо е, че можете да си го направите у дома и да го пиете на работа. Сложете го в една чаша с капак или друг подобен контейнер и го съхранявайте в хладилника. Можете да го пиете през целия ден и да се чувствате ободрени и свежи. 

Още: "Слаб имунитет - какви са признаците"

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес