Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Настинки, вируси и грип: Ето как да подготвите домашната си аптечка

26 септември 2024, 13:31 часа

Сезонът на настинките, гриповете и вирусите наближава и е най-добре да се подготвите за неизбежното.

Всеки родител трябва да има за своята „болнична кутия“, колекция от основни неща, които да помогнат на болногледачите да бъдат готови, когато заболяване удари домакинството им. Представяме ви няколко продукта, за да можете да сглобите свой собствен комплект за болни.

Още: Синузит: Ефикасни естествени лекове за спокойно дишане

Дигитален термометър

Няма нужда да купувате луксозен, скъп термометър, за да проверите температурата. Просто изберете най-подходящият за вас и вашето семейство.

Температуропонижаващо

Когато температурата на вашето дете се повиши, доза от него може да помогне за намаляване на температурата и овладяване на симптомите. Просто проверете етикета, за да сте сигурни, че давате правилната доза за възрастта и теглото на вашето дете.

Оксиметър

Грипът и COVID могат да засегнат белите дробове и да намалят количеството на основния кислород в кръвта. Ниският кислород в кръвта може да доведе до инфаркт или спиране на сърцето. Оксиметърът измерва вашия пулс и количеството кислород в кръвта ви, за да можете да проверите дали симптомите засягат сърцето ви.

Медикаменти за повръщане и диария

Повръщането и диарията могат да изложат детето ви на риск от дехидратация. Изберете най-подходящите средства за вашето семейство, като ги съобразите с всички фактори и медицинско състояние.

Близалки за успокояване на гърлото

Възпаленото гърло може да бъде непоносимо за вашето дете. Тези близалки използват плодов пектин и органичен мед за успокояване на раздразненото гърло.

Спрей с физиологичен разтвор и аспиратор за нос

Бебетата не могат да издухат носа си, поради което аспираторът за нос е фантастичен инструмент, когато детето ви е болно. Уредът изсмуква сополите бързо и безопасно и помага на малките да се чувстват комфортно, когато са болни.

Още: Случаи, в които можете да избегнете употребата на антибиотици

За да подготвите носните проходи на вашето дете за отстраняване на секрета, ще трябва да поставите няколко капки физиологичен разтвор, за да разхлабите нещата и да поддържате носа им овлажнен.

Ултразвуков овлажнител

Друг начин да навлажнете гърлото и носа на детето си е да поставите овлажнител в спалнята му, така че синусите му да не се дразнят от сухия въздух.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес