Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Комбинацията от алое вера и ТОЗИ природен продукт носи три удивителни ползи за вашето здраве

11 октомври 2024, 11:10 часа

Алое вера има антибактериални и антивирусни свойства, които предотвратяват растежа на микроорганизми, отговорни за респираторни инфекции. Когато се приема с равни количества мед, Алое вера също облекчава болки в гърлото и успокоява задръстванията на синусите.

Още: Два ефективни лека с портокалов сок срещу грип и настинка

Алое вера има широк спектър от ползи за здравето в допълнение към подмладяващия и успокояващ ефект върху вашата кожа. Въпреки че това уникално растение се използва в традиционната медицина и като естествен козметичен агент, употребата му като ефективно естествено лекарство за различни клинични състояния напоследък се увеличава.

Много изследователи са наясно с противовъзпалителните способности на Алое вера, което помага за облекчаване на симптомите на настинка. Това природно лекарство е доста ефективно и безопасно за употреба не само от възрастни, но и от деца и възрастни хора, които са по-податливи на кашлица и настинки.

Подпомага имунната система

Алое вера е богато на полизахариди и монозахариди. И двете съставки, когато работят заедно, са много ефективни за подсилване на имунната ви система. Тази комбинация укрепва белите кръвни клетки, които помагат в борбата с бактериите и вирусите.

Ефективен антиоксидант

Алое вера е пълно с антиоксиданти и работи чудесно за намаляване на оксидативното натоварване на тялото. Според проучване Алое вера не само засилва имунната ви система и балансира всички телесни функции, но също така помага да се поправят всякакви щети, причинени от оксидативен стрес.

Действа силно антибактериално

Активните съставки на Алое вера са лупеол, салицилова киселина, канелена киселина, феноли и сяра, които заедно предотвратяват развитието на микроорганизми, причиняващи сезонни заболявания. Тези съставки действат като силни антимикробни агенти и помагат за изолиране на инфекции на дихателната система. Те също са много ефективни срещу гъбички и вируси, което прави Алое вера много мощно противогъбично, антибактериално и антивирусно средство.

Съвет: Нарежете листата на Алое и с помощта на нож, за да получите желеобразния гел. Поставете гела в тиган и го загрейте на слаб огън за 2-3 минути. През това време добавете равно количество мед, за да премахнете горчивия вкус.

Две-три такива супени лъжици след всяко хранене за възрастни и 1 чаена лъжичка за деца над 3 години препоръчват специалистите до отшумяване на признаците на заболяването.

Още: Ефективни методи за бързо справяне с възпалените синуси

Медът със сигурност ще добави ползи към лечебната сила на гела от Алое вера. Преди консумация добавете половин изцеден лимон. Може да има малко горчив вкус, но е много ефективно естествено средство за премахване на кашлица и настинка.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес