Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставете няколко моркова през есента в градината - резултатът ще ви изненада

04 октомври 2023, 11:09 часа
Реклама

Морковите са ценна култура, която се прибира през есента и може да се съхранява за дълго. Има обаче един необичаен трик, който опитните градинари прилагат всяка есен и той е да оставят по няколко моркова в градината. Звучи странно, но каква е причината, която стои зад това действие?

Този метод има своите предимства. Вместо да съхранявате морковите си в мазета, опитните градинари съветват да ги оставите да презимуват в почвата. Зеленчуците, които издържат зимата на открито, запазват свежестта си и невероятния вкус. Това е качество, което рядко се среща при морковите, съхранявани на студено място, какво е вашето мазе например.

Вадете морковите си вечер, ако искате да са вкусни

За да използвате този трик, следва да извършите няколко стъпки. Първо, отрежете връхчетата на морковите. След това посипете кореноплодите с пръст. Дори ако морковите изгният в почвата през зимата, те ще обогатят почвата с ценни вещества.

Така че, ако желаете да имате свежи и вкусни моркови през пролетта, може би трябва да опитате този интересен градинарски трик, който опитните градинари прилагат всяка есен.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес