Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Има напрежение": Съпредседателят на ДПС се обяви срещу едноличното управление на Пеевски

04 юли 2024, 09:46 часа
Реклама

В групата на ДПС има напрежение, защото колективните органи трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат споделени. Да се надяваме, че няма да има разцепление. Трябва да надделее разумът. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Вчера от групата на ДПС бе изключен дългогодишният народен представител Рамадан Аталай, а по-късно през деня групата на ДПС се разкъса при гласуването на кабинета "Желязков" в пленарна зала.

Чакъров заяви, че единството и силата на ДПС трябва да бъдат запазени, но трябва да се променят принципите на управление в партията, защото по думите му се е видяло, че едноличното управление води до тези процеси. Още: Поредният отстранен: ДПС - Търговище сне доверие от Джейхан Ибрямов заради преданост към Доган

"Нека да видим процесите, от вчера видяхте - има натрупано напрежение, видяхте и начина, по който гласувахме. Ние споделихме позицията, която представи почетният ни председател д-р Ахмед Доган. Съображенията за това бяха, че, да, г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура в интерес на истината за министър-председател, но не е нормално в една страна членка на ЕС да няма никакъв преговорен процес – да се види дали програмите съвпадат, ако не в цялост поне частично, да има ясно набелязани цели", отговори той на въпрос дали има разцепление в ДПС.

Относно изказването на Делян Пеевски, другият председател на ДПС, Чакъров заяви, че в ДПС всички са евроатлантици. "Само ще ви припомня за изказването на 1999 г. доктор Ахмед Доган като председател на парламентарната ни група, което бе ключово за отдаването на въздушното пространство на България по време на Косовската криза и това отвори и трасира пътя на България за членство в НАТО", добави той. Още: #JeSuis Ахмед Доган: Войната в ДПС е факт, социалните мрежи очакват победителя (СНИМКИ)

"От основаването до ден днешен нашият път е ясен. ДПС винаги е подкрепяла този път и се е борила да отстоява тези ценности", каза още Чакъров.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес