Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Испания обърна достойна Грузия и ще се изправи срещу Германия на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

30 юни 2024, 23:52 часа

Испания обърна и разгроми Грузия с 4:1 в двубой от осминафиналната фаза на Европейското първенство по футбол в Германия. На стадион „Райн Енерги Щадион“ в Кьолн "кръстоносците" излязоха напред в 18-ата минута чрез автогол на Робин льо Норман. "Ла Фурия Роха" взе нещата в свои ръце и до почивката Родри възстанови паритета.

Реклама

През втората част Фабиан Руис, Нико Уилямс и Дани Олмо се разписаха, за да оформят крайния резултат, който осигури на иберийците четвъртфинален дуел с домакините от Германия.

ОЩЕ: "Грузия играе елиминации на ЕВРО 2024, България спори за Банда Банда" (ВИДЕО)

Испания разгроми Грузия и ще играе с Германия

Възпитаниците на Луис де ла Фуенте обсадиха наказателното поле на съперника в началото. Гиорги Мамардашвили обаче отново се представяше на ниво. Сякаш от нищото, в 18-ата минута грузинците нанесоха своя удар. В типичния си стил те осъществиха скорострелна контраатака. Отар Какабадзе центрира отдясно, топка се отби в Льо Норман и се оплете в мрежата за 0:1.

Родри изравни

Испанците моментално се втурнаха напред в търсене на изравнителен гол. Противниковият страж обаче демонстрираше неколкократно своята класа, за спаси изстрелите на Фабиа Руис и Кукурея. В 38-ата минута обаче Мамардашвили остана безпомощен, а Родри възстанови паритета с прецизен шут.

В ДРУГИЯ МАЧ ОТ ВЕЧЕРТА: Белингам върна Англия от отвъдното! "Трите лъва" възкръснаха на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Ямал се разигра, а Уилямс се разписа

След почивката "Ла Роха" продължи във вихрено темпо. Кварацхелия опита да изненада с удар от много далеч, но се размина на сантиметри от целта. В 51-вата минута Ламин Ямал поднесе страхотно центриране на главата на Руис, който вкара за 2:1. Талантът на Барселона не спря набезите си.

Резерва даде заявка за титулярно място

Той дори отбеляза. ВАР обаче се намеси и отмени попадението заради засада. Секунди по-късно нямаше какво да спре Уилямс, който наниза един от най-хубавите голове за Испания на това европейско - 3:1. До края на сблъсъка резервата Дани Олмо също записа името си сред авторите на попадения.

ОЩЕ: Вирусът „Саутгейт“ и „затапеният“ Роналдо: Скандална прогноза за шампион на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес