Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кабинетът на Борисов няма да мине: Говори Ива Митева (ВИДЕО)

01 юли 2024, 16:19 часа

Не е изненада предложението на ГЕРБ за кандидат-премиера Росен Желязков. Аз не смятам обаче, че този кабинет ще бъде подкрепен от Народното събрание. Това заяви в предаването "Студио Actualno" бившият председател на парламента, Ива Митева, коментирайки връчването от тази сутрин на първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС.

Реклама

По думите на Митева предложението за този кабинет е прекалено политическо. "В Народното събрание като че ли няма такова мнозинство, което да подкрепи такъв кабинет. Още повече, че в този кабинет виждаме лица, които бяха в предишни кабинети на г-н Борисов. Затова мисля, че подкрепата за един такъв кабинет ще означава само едно - че изчегъртването се провали", заяви Митева.

Според нея тези три години на политическо безвремие ще се окажат напразни. "Всички лица на промяната вместо да воюват помежду си, а не воюват срещу общия враг, заради който въобще съществуват, в крайна сметка май изчегъртаните се оказаха хората на промяната", каза Митева. Според нея Бойко Борисов вече стои все по-здраво и се е завърнал по-стабилен.

Бившият председател на парламента смята, че е "прекалено елементарно" с процедурни хватки предложеният състав на правителство на ГЕРБ-СДС да мине в пленарната зала. "Нека да не подценяваме хората. Те няма как да бъдат излъгани. Неслучайно избирателната активност е толкова ниска, защото хората казват своето "не" на тази лъжа, която идва, от политическата ни класа. Мисля, че хората много добре виждат, че границите вече са преминати и че разумната мяра вече е нарушена", коментира още Ива Митева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес