Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Михайлов: Предлагаха ни министерски кресла срещу подкрепа на кабинет на ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

02 юли 2024, 12:07 часа
Реклама

На "Величие" са предлагани министерски кресла в замяна на подкрепа за кабинет на ГЕРБ и ДПС. Това съобщи един от идеолозите на партията Ивелин Михайлов по време на изявление, излъчено в социалните мрежи.

Това е пореден щрих от драмите в най-малката партия в 50-ото Народно събрание. Припомняме, че те започнаха, след като депутати от "Величие" подкрепиха избирането на Анна Александрова от ГЕРБ за председател на комисията за изработване на правилник, по който да работят депутатите.

Офертата

"Беше ми казано, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство, да покажем какво можем да работим, например железопътния транспорт", добави той, цитирайки думите на Николай Марков. 

Ивелин Михайлов отхвърлил тази идея с аргумента, че противоречи на дадените от тях обещания. По думите му Марков се съгласил, но бил разколебан, заради което идеологът на партията организирал молебен, по време на който членовете на партията дали обет, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС.

По-късно Михайлов организирал среща на групата, на която трябвало да напомни на депутатите за дадените обещания, на която не присъствали Виктория Василев, Етиен Леви и Георги Куков, а Марков закъснял с три часа. Още: Михайлов: Депутати от "'Величие" вече имат договорка със старата власт

Компромати и заплахи

Идеологът на партията разказа още как на 19 юни получил обаждане от човек, който му казва, че “Величие” трябва да подкрепят правителство с ГЕРБ и ДПС, иначе ще има компромати:

"Казах им да пускат тези компромати и да действаме. Обадих се на полковника и му казах да не се поддава, ако го изнудват. Той каза: "Недей, чакай да се видим в Чирпан". Беше притеснен. Дойде около 30 минути по-късно, закъсня. 

Ивелин Михайлов твърди, че Марков го инструктирал да говори с Виктория Василева, която му казала, че е добре "Величие" да гласува за председател на парламента на ГЕРБ, защото са най-голямата партия и това им се полага.

В същия разговор Николай Марков предупредил Михайлов, че ще бъде "унищожен икономически и физически". Още: Профилът на Ивелин Михайлов бил хакнат, не е призовавал за подкрепа на кабинета "Желязков"

На 21 юни "Величие" гласуват с ГЕРБ и ДПС за председател на комисия за правилника на НС. Михайлов пак звъни на Виктория Василева да я попита защо, тя му отговорила, че това е политическо решение, за да има действащ парламент. Оттам нататък следват две срещи с Михайлов, на които Василева, Етиен Леви и Георги Куков от ПГ на "Величие" не идват. 

Няколко дни по-късно Николай Марков казва на Ивелин Михайлов, че може да влезе в затвора за 10 години за своите изказвания. 

"Спри да се занимаваш с политика и ще направя така, че финансовите ти проблеми ще изчезнат. (...) Ти не разбираш последствията - ще бъдеш унищожен. Ще умреш от възможно най-безславната смърт", казал Марков на Михайлов. Още: Ивелин Михайлов: Полк. Марков ме заплаши, че ще ме смаже и унищожи

По думите му след това Марков споменал съпругата и децата му. 

По-рано тази сутрин Михайлов обяви, че е е бил заплашен от подполковника, че ще бъде "физически унищожен", ще му се отнеме достойнството и ще бъде "смазан". Той също така твърди, че бившата дясна ръка на Слави Трифонов в "Има такъв народ" - Виктория Василева, е заплашвала жена, която движи част от документацията в партията.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес