Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борбата срещу "несправедливостта" продължава: Пол Погба не е приключил!

02 юли 2024, 16:46 часа
Реклама

"Пол Погба не е приключил", това заяви френският полузащитник на Ювентус Пол Погба, като обещава да се "бори с несправедливостта" на 4-годишната забрана за употреба на допинг, като категорично изключва възможността да се пенсионира. Погба напомни за себе си в осминафиналната среща на Франция от Евро 2024, където беше част от публиката за победата на "петлите" с 1:0 срещу Белгия.

Пол Погба - от световната класа до допинг наказанието 

Пол Погба

Носителят на Световната купа от 2018 г. се провали на стандартен допинг тест през август 2023 г., като проба Б също се оказа положителна. В резултат на това той бе наказан с дълготрайно отстраняване от всички дейности, свързани с футбола. Погба обжалва това решение пред Спортния арбитражен съд (CAS).

Въпреки че в момента Погба не може да практикува обичайното си занимание, 31-годишният футболист твърди, че кариерата му далеч не е приключила. В интервю пред Sky Sport Italia той заяви: "Ако не видите видео, в което казвам, че спирам с футбола, то е защото все още съм футболист. Все още съм тук, все още съм позитивен, имам възможност да се боря с това, което според мен е несправедливост."

"Погба не е приключил, Погба е тук и докато не ме видите да казвам, че съм приключил, не се притеснявайте. Все още се чувствам като играч, тренирам и в тези моменти трябва просто да съм позитивен. Прекарвам много време със семейството си, виждам как децата ми растат. Не правя това, което обичам, а именно футбола и наистина нямам търпение да се върна. Толкова съм нетърпелив, че се чувствам като дете, което иска да бъде професионалист", каза още Погба.

ОЩЕ: Преди белята ала Георги Йомов: Фамозният гол на Погба на Евро 2020 (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес