Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виктория Томова е аут от първия кръг на Уимбълдън

02 юли 2024, 17:20 часа
Реклама

Първата българска ракета Виктория Томова приключи участието си на Уимбълдън, след като загуби двубоя си от първия кръг на турнира на сингъл срещу китайката Синю Уанг. Томова отстъпи с 6:7(4), 6:3, 0:6 след 1 час и 52 минути игра. Срещата бе прекъсната на два пъти в края на първия сет и в началото на втората част поради дъжда в Лондон.

Вики Томова отпадна от Уимбълдън след оспорван двубой с Уанг

Томова игра добре в старта на мача и имаше възможност да спечели първия сет, който беше изключително оспорван. Тя проби още в първия гейм, а по-късно водеше с 4:2. Тогава Уанг спечели три поредни гейма, за да обърне до 5:4. Томова стигна до нов пробив и сервираше за сета, но загуби сервис гейма си. В тайбрека китайката имаше предимство и поведе с 5:2. Вики спаси два сетбола, но в крайна сметка го загуби с 4:7.

Виктория Томова

Томова показа отличен тенис за спечелването на втория сет, но не успя да задържи добрата си игра в третия

Във втория гейм на втория сет срещата бе прекъсна за повече от част поради дъжд. След подновяването на играта Томова показа отличен тенис, бе убедителна в геймовете, в които сервираше, и стигна до пробив в шестия гейм. Тя запази аванса си и така спечели втория сет. В третата част обаче не успя да се противопостави на Уанг. Китайката поведе с 3:0 след ранен пробив, а след това надделя и в оспорваните четвърти и пети гейм, като успя да спечели третата партия на нула.

Така Синю Уанг спря Вики Томова във втори последователен турнир от Големия шлем, след като двете се срещнаха и във втория кръг на "Ролан Гарос", а китайката надделя със 7:5, 5:7, 6:1. Третата ѝ загуба от Уанг тази година пък дойде на турнира в Мадрид през май месец.

Виктория Томова

За Томова това е първа загуба в първия кръг на кортовете на "Ол Ингланд Клъб", като при последните си 3 участия тя успяваше да продължи по-напред. Въпреки ранното си отпадане на Уимбълдън, първата ни ракета записа успешен сезон на трева. Миналата седмица тя достигна до полуфиналите в Бад Хомбург. След този резултат 29-годишната тенисистка записа ново рекордно класиране, като в момента заема 48-та позиция в световната ранглиста. Така тя стана първата българка от 2015 г. насам, която е в топ 50 при жените.

Томова ще участва и в турнира на двойки заедно с полякинята Катажина Питер. Техни съпернички в първия кръг са Камила Осорио от Колумбия и Клара Бюрел от Франция.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес