Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само за 10 минути тази смес ще премахне дори най-упоритите жълти петна от тоалетната чиния

17 март 2023, 12:20 часа
Реклама

Една "вълшебна" паста премахва дори най-упоритите петна от тоалетната чиния. В случая опитните домакини много добре знаят, че е добре да не се използват химически избелители, защото именно заради тях по-късно се появяват жълти петна. 

В допълнение, минералите във водата са друга причина за жълто обезцветяване и плаката. След като водата се изпари от повърхността на тоалетната чиния остават остатъци от варовик. По-късно именно те стават причината за неприятните жълти петна. Дори и при редовно почистване със скъпи препарати проблемът остава. 

Сложете това в казанчето на тоалетната чиния и няколко месеца ще забравите за петната и лошата миризма

Но в случая може да използвате един много по-икономичен и ефективен метод, познат на опитните домакини. За целта просто трябва да смесите 2 достъпни съставки.

Сместа, която премахва дори най-упоритите жълти петна от тоалетната чиния 

Смесете сода за хляб и бял оцет в количествата, необходими за получаване на гъста каша. Тази „вълшебна паста“ трябва да се нанесе върху петната и да се остави за 10 минути, след което да се отмие с помощта на гъба и хладка вода. 

Ако петната са много упорити, може да я оставите да подейства дори повече. Някои домакини предпочитат да я оставят цяла нощ и на сутринта просто изплакват с вода. 

Защо хитрите домакини всяка вечер слагат скилидка чесън в тоалетната?

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес