Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 неща, които ни спъват по пътя към щастието

26 ноември 2018, 07:45 часа

Всеки ден се събуждаме, отиваме на работа, правим всичко, убедени, че се грижим за щастието си, а то все не идва и не идва. Защо се получава така? Ето осем неща, които ни спъват по пътя към щастието: 

Реклама

1. Фокусирате се върху историите на другите, вместо върху своята собствена.

Жадно поглъщате успехите и провалите на познатите си или дори на известни личности. Но не поемате инициатива сами да предприемете някаква промяна. Ако искате житейската ви история да бъде такава, че другите да ѝ се възхищават, трябва да си начертаете път, да се отървете от товарите си и да откриете какво ви дава крила.

2. Все чакате идеалния момент.

Такъв никога няма да има. Моментите не са перфектни - те са такива, каквито сами си ги правим. Подходящата възможност, подходящото време, подходящото състояние... те са митове. Именно това как се справяте в неподходящ момент ще разкрие напълно потенциала ви.

3. Работите само за да си получите заплатата в края на месеца.

Не изпитвате искрен интерес към работата си, не чувствате удовлетворение. Помислете - работата заема голяма част от живота ви. Наистина ли искате тази част завинаги да остане посредствена? Не се задоволявайте само с пари, търсете нещо, което ви ентуасиазира и радва.

Вижте останалите в expert.bg

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес