Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоичков в престижно интервю: Боли ме, че нямаме играчи в Барселона и Манчестър Сити (ВИДЕО)

01 юли 2024, 23:47 часа
Реклама

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде престижно интервю за френското списание Франс Футбол. Кавалерът на "Златната топка" коментира развитието на любимата игра на Балканите, както и у нас. Камата призна, че го боли от липсата на родни състезатели в големи европейски клубове.

Христо Стоичков с интервю за Франс Футбол

„Футболът на Балканите е нещо фантастично. През годините имаше много играчи от тези държави, които спечелиха Шампионска лига, „Златни топки“, първенства. В тази зона има нещо специално. Балканите са много специална зона. От тук излязоха страхотни футболисти – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му“, каза Стоичков.

ОЩЕ: ЕВРО 2024: Подобриха рекорд на Христо Стоичков

Пас към миналото

Развитието на футбола на Балканите

„Има нещо важно, което трябва да кажем. Не се работи добре с младите таланти, на мен не ми харесва начинът на работа. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш. Много отбори налагат много чужденци и не дават шанс на младите си футболисти, говоря най-вече за моята държава. В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на Европейско първенство, като много от играчите минаха през неговата школа“, допълни той.

България няма играчи в големи клубове, а Стоичков го боли

„Знаем за Хърватия. Това е малка страна, но изкараха добри играчи. В Сърбия и Черна гора също има големи играчи. В България няма такива играчи. Може би един или двама – Кирил Десподов играе в Гърция. Имаме в Италия, Турция, Кипър, но такъв, който да играе в Барселона, Манчестър Сити, Арсенал, Атлетико Мадрид - няма. Боли ме да го кажа. Това е истината. Трябва да го приемем, трябва да изградим нещо. Имаме нов президент на Федерацията. Ще направи някои по-различни неща. Ще видим как ще се работи с тези играчи на 19, 20, 21 години, за да могат да се съревновават“, призна Камата.

Татуировки, обеци, коли: Камата завърши с усмивка

„Знаем, че във футбола трябва да се трудиш, не просто да участваш, да изпълняваш наставленията на треньора, дори на публиката, трябва да се раздаваш. Отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко време за тренировки“, завърши българската легенда Христо Стоичков.

ОЩЕ: Стоичков: Виждам България един ден отново на голямо първенство, но трябва да свършим много работа

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес