Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 опасни мита за красотата относно грижата за лицето

01 юли 2024, 21:18 часа
Реклама

Козметиката е специален клон на медицината, не само наука, но и вид изкуство. В края на краищата лекарят, чрез различни манипулации и интервенции, трябва да запази на пациента не само здравето, но и красотата, сияен, цъфтящ външен вид и да забави процеса на стареене, доколкото е възможно. Но днес има толкова много различни процедури и продукти за домашна и професионална грижа, че много хора имат много въпроси, които се нуждаят от отговори.

Ето най- популярните погрешни схващания за грижата за лицето.

Нощната грижа е мит

Нощната грижа за кожата е не по-малко важна от дневната. Основната ѝ цел е да почиства от замърсявания, остатъци от грим и излишен себум. По правило нощната грижа се състои от три етапа:

·       почистване,

·       тонизиране,

·       подхранване

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Мазната кожа не се нуждае от овлажняване

Мазната кожа се нуждае от специално внимание и подбор на правилните продукти за грижа. Колкото повече изсушавате кожата си, толкова по-активни стават мастните ви жлези. Овлажнителите са необходими в основната грижа, но основният принцип при избора им са леки текстури, флуиди и серуми.

От 25-годишна възраст трябва да използвате продукти за стареене на кожата

На 25-годишна възраст козметиците препоръчват грижа в зависимост от типа кожа, проблема и основните задачи, пред които сме изправени, но не трябва да избирате anti-age линия.

Козметиката е безсилна, ако сте на четиридесет

Козметологията е безсилна само когато има индикации за пластична хирургия: мастни хернии, излишна кожа, увиснала тъкан и др.

Ботоксът е необходим още при появата на първите бръчки

Въпросът е двусмислен, всичко се решава строго индивидуално след консултация с козметик. Въпреки това, ако изражението на лицето е хиперактивно, трябва да прибягвате до ботулинова терапия, за да избегнете кожни гънки, които могат да бъдат в спокойно състояние.

Тайните за красота: 5 правила за здрава кожа на лицето

Необходимо е да сменяте продуктите за грижа, така че кожата да не свиква с тях

При условие, че външният продукт ви подхожда и сте доволни от ефекта, тогава няма смисъл да сменяте продуктите за грижа за кожата.

Проблеми с кожата възникват само заради лоша грижа

Добрата хигиена е ключът към сияйна и здрава кожа. Но прекомерната хигиена в опит да се постигне идеална чистота е по-вероятно да навреди, отколкото да помогне.

Постоянното миене на лицето в опит за идеално почистване на кожата, дори ако използвате специални продукти, отмива естествения хидролипиден филм от повърхността, което може да причини дразнене, акне и зачервяване.

Трябва да изберете само естествена козметика

Много хора вярват, че колкото по-естествен е съставът на козметиката, толкова по-добре ще бъде кожата. Но това е невярно твърдение. На първо място, трябва да се изясни, че всички козметични продукти, продавани в аптеките или магазините, съдържат консерванти, дори ако производителите ви уверяват в противното.

Без тях продуктът ще се развали само за няколко часа и ще създаде благоприятна среда за патогенни бактерии. Следователно, по принцип няма напълно естествени продукти, всички съдържат определено количество синтетични, но в същото време безопасни компоненти.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес