Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 грешки при почистване, които ще направят дома ви още по-мръсен

02 април 2024, 07:45 часа
Реклама

Чистотата в къщата е не само комфортно пространство за живеене, но и важен фактор, влияещ върху здравето на жителите. Правилното почистване помага за предотвратяване на разпространението на бактерии и алергени, но има много грешки, които могат да имат обратен ефект. Нека да разгледаме 3 често срещани грешки при почистване, които всеки трябва да знае, за да направи дома си наистина чист.

Реклама

Използване на стар/мръсен парцал или гъба

Използването на нечисти инструменти за почистване е една от най-големите грешки. Мръсните парцали и гъби пренасят микроби и бактерии из цялата къща. Вместо да почиствате повърхности, вие всъщност разпространявате замърсители. Затова парцалите трябва да се перат и дезинфекцират редовно, а гъбите трябва да се сменят на всеки 2-4 седмици.

Още: Подредете апартамента си: 6 начина, които наистина работят

Неправилно използване на почистващи продукти

Неправилното дозиране или избор на почистващи препарати може да доведе до ивици и петна по повърхностите, които не само развалят външния вид на интериора, но и допринасят за натрупването на мръсотия. Важно е внимателно да прочетете инструкциите за използване на почистващи продукти и да следвате препоръките на производителя.

Липса на последователност при почистване

Трябва да почиствате систематично: отгоре надолу и от най-чистите зони до най-замърсените. Трябва да започнете, като премахнете праха от горните рафтове и лампите, след което преминете към мебелите и подовете. Пренебрегването на тази последователност често води до падане на прах и мръсотия от горните повърхности върху вече почистените долни.

Още: Тайни за незабавно преобразяване на дома ви, ако гостите идват скоро

Източник: MarieClaire

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес