Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко тренировки трябват, за да видите резултатите на кантара и в огледалото?

03 юли 2024, 21:00 часа
Реклама

Не прекалявайте с упражненията. В противен случай, вместо да получите фигурата на мечтите си, ще завършите с наранявания и прегаряне и след това няма да искате да се върнете във фитнеса дълго време.

Записването на фитнес е половината от битката. За да отслабнете наистина и да влезете във форма, трябва да ходите там и то редовно.

Но колко тренировки са ви необходими, за да видите първите резултати? Разбира се, умереността е важна във всичко. Определено не е нужно да живеете във фитнес залата. Освен това, в неадекватни количества упражненията ще навредят повече, отколкото ще помогнат.

Нека да разберем колко тренировки са ви необходими на седмица, за да направите тялото си стройно и изваяно.

Как да си създадете рутина за ежедневна тренировка?

Правила за добро обучение

Опитайте се да правите силови тренировки за 30 до 60 минути 3-4 пъти седмично. Този подход ще ви позволи да изградите мускули, да засилите метаболизма си и да изгаряте мазнини без риск от изгаряне или нараняване. За оптимални резултати би било полезно едновременно да наблюдавате диетата и ежедневието си.

Важно е да запомните: вашите мускули се нуждаят от време, за да се възстановят и укрепнат, така че ежедневното ходене на фитнес може да се окаже много лоша идея за неподготвен човек.

Освен това, трябва да балансирате графика си и да редувате силови тренировки с дни за почивка . Един ден тренирате мускулите си, на следващия избирате бягане или други кардио упражнения. За по-ефективна тренировка можете също да редувате упражнения отдолу и отгоре.

Друг важен принцип е разнообразието. Различни видове упражнения и дейности ще ви помогнат да поддържате интерес към спорта.

Трудно е да посочите конкретния период от време, който ще ви е необходим, за да постигнете резултата: всичко зависи от вашите първоначални данни и от това, което искате да постигнете в крайна сметка.

Въпреки това е по-добре да разчитате на постоянни навици и дългосрочни промени, отколкото да се регистрирате във фитнеса за един месец и след това да продължите да водите заседнал начин на живот.

Кои са най-добрите варианти за упражнения и тренировка у дома?

Съвети за тези, които не обичат спорта

Има хора, чийто навик да спортуват е останал от детството. Ако не сте от тези щастливци и ходите да тренирате всеки път, ето няколко съвета, които ще ви помогнат постепенно да промените отношението си към тренировките .

Опитайте първо да ходите повече. Докато ходи, човек може да използва до 90% от мускулните групи, ако движи ръцете си в такт със стъпките си по време на ходене.

Опитайте аеробика. Ако искате да спортувате в името на благополучието си и не знаете откъде да започнете, тази опция е най-успешната.

Следете диетата си, яжте достатъчно и не забравяйте да спите достатъчно. Гладен и сънен човек едва ли ще може да спортува с удоволствие.

Не прекалявайте. Ако чувствате, че силите ви вече са ви напуснали, по-добре си починете.

Изберете отборни спортове. Този трик ще ви помогне да промените отношението си към обучението: то вече няма да бъде скучно „задължение“.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес