Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ООП поиска от международната общност да отрече съществуването на Израел

16 януари 2018, 06:40 часа • 1439 прочитания

Ръководството на Организацията за освобождение на Палестина призова да се преустанови признаването на Израел, докато той не признае държавата Палестина в границите от 1967 година, не отмени анексирането на Източен Йерусалим и не прекрати колонизаторската си политика. Това се казва в заявление на управляващия орган на ООП.

Организацията е призната от международната общност като единствен законен представител на палестинския народ. Централния съвет на ООН е нейният разширен ръководен орган, който се свиква между сесиите на Националния съвет на Палестина (парламент в изгнание), уточнява БГНЕС.

Освен това Централният съвет на ООН призова палестинските изпълнителни органи да "прекратят отношенията си с израелските власти в сферата на сигурността и да преустановят взаимодействието с израелската страна в областта на икономиката с цел постигане на икономическа независимост на Палестина". Той е подкрепил и "желанието на палестинския народ да се бори с всички средства" с израелската окупация на неговата национална територия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес