Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: От снощи има сериозна развръзка на територията на Русия (ВИДЕА)

20 септември 2024, 08:18 часа • 2291 прочитания

Има значима развръзка от снощи на територията на Русия, успяхме да отслабим врага. Това каза украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение на 19 септември. 

"Искам да благодаря на всички замесени. Такава вдъхновяваща прецизност! На нашите специални служби: Службата за сигурност, разузнаването, силите за специални операции – благодаря ви!", каза президентът.

Изявлението на Зеленски вероятно касае новия пробив на украинците в руската Курска област - има украински данни, че градчето Весело е обкръжено от украинската армия. То се превърна в нейна цел, след като Въоръжените сили на Украйна осъществиха нов пробив през границата между област Суми и Курска област през миналата седмица.

Още: 8000 руски войници под заплаха от обкръжение в Курска област (ВИДЕО)

40 хиляди руски войници вън от Украйна

Същевременно Зеленски посочи, че заради операция "Курск" Кремъл е бил принуден да изтегли от Украйна към Курска област около 40 хиляди руски военнослужещи, което е отслабило натиска на фронта.

Още: Жителите на Суджа искат коридор за евакуация от седмици. Песков: За пръв път чуваме

"И отделно – с операцията в Курска област вече успяхме да пренасочим около 40 хиляди руски военнослужещи в това направление, продължава и попълването на обменния фонд за нас. Всичко това са важни неща, които влияят на цялостната обстановка във войната. Благодаря на всичките ни бойни бригади, на всеки войник, на всеки командир за храбростта им."

Още: Зеленски: Планът ни за победа е готов, всичко е отработено

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес