Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Винаги гледайте за това, когато избирате агнешко месо за Великден

04 април 2023, 08:45 часа

Агнешкото месо е най-търсено покрай Великден и Гергьовден. Това са двата празника, които изискват сервирането на агнешко блюдо на трапезите ни.

Има обаче 4 основни правила, към които е препоръчително да се придържаме, когато купуваме месото от магазина. Не забравяйте, че някои търговци си служат с известни тънкости и хитрини и знаят как да замаскират "недостатъците", затова бъдете максимално наблюдателни.

Ето за какво да внимавате, когато избирате агнешко за Великден:

Миризма

Това е първото, на което да обърнете внимание. Прясното агнешко месо, което е от младо животно, има миризма на мляко. По-старите меса миришат остро и със сигурност ще ви направи впечатление.

Как да приготвите най-крехкото агнешко за празниците

Цвят

Цветът на прясното месо е светъл и равномерен. Ако месото, което се опитват да ви пробутат в магазина, има тъмен оттенък, подминете го веднага.

Мазнина

Знаете, че в агнешкото месо има характерна бяла мазнина, която трябва да е твърда и да се отделя лесно. В противен случай не е добре да инвестирате парите си в този продукт. Ако цветът на мазнината е жълтеникав или сив, става въпрос за старо месо.

Натиснете с пръст

Това е поредното нещо, което да направите, когато избирате месо. Нужно е единствено да натиснете с пръст върху повърхността му. Ако след това вдлъбнатината се заличи, месото е прясно. Ако започне да променя цвета си, не го купувайте.

Надяваме се да сме ви били полезни и с помощта на нашите съвети да успеете да изберете качествен продукт от магазина, с който да приготвите чудно вкусни ястия.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес