Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как по семките на динята да разберем дали е претъпкана с нитрати

17 август 2021, 15:10 часа
Реклама

Динята е един от най-вкусните и най-полезните плодове. Нейният сезон е лятото. През топлите дни от годината всеки обича да я похапва. Тя достойно успява да измести всички онези лакомства, към които повечето от нас са пристрастени и им е трудно да се лишат от тях.

Не винаги обаче човек има възможност да консумира домашна диня, отглеждана по природосъобразен начин. Дори бихме казали, че малцина разполагат с такава привилегия.

Купувайки си плода от магазин или специализиран пазар, винаги сме резервирани и не знаем какво точно да очакваме от това, което е под дебелата обвивка на динята.

Как семките разкриват дали при отглеждането на динята са използвани изобилие от нитрати?

Ще ви издадем един простичък трик, благодарение на който ще успеете да разпознавате динята. Ако забележите бели семки, след като я разрежете, това може да значи, че плодът е откъснат преждевременно и при отглеждането му са били употребени повече нитрати.

Колко много е полезна динята!

Следващият път, в който решите да поднесете на трапезата си огромно плато, преливащо от диня, обърнете внимание на семките. Наличието на бели такива подсказва, че тази вкусотия съвсем не е това, което очаквате.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес