Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво се случва с комарите, когато сложите шепа орехи на масата?

04 юли 2024, 08:53 часа
Реклама

Сигурни сме, че и вие ненавиждате нашествията на комарите. Това са едни от най-неприятните насекоми. Ухапванията от тях ни създават дискомфорт дни наред, а следите няма как да останат незабелязани.

Вместо да си разваляте настроението ежедневно, ние ще ви предложим един напълно безобиден метод, благодарение на който комарите, молците и мухите ще странят от дома ви.

Как да се преборим с комарите в дома си?

Още: Размажете паста за зъби върху хартия и вижте чудо – край с комарите!

Вместо да експериментирате с най-различни репеленти, чието действие съвсем не отговаря на очакванията ви, ние ви предлагаме да се възползвате от неподозираните свойства на орехите.

Освен несравнимо полезни, орехите са способни и да ни спасят от комарите. Как обаче се случва всичко това, предстои да разберете съвсем скоро.

Ядката има специфичен аромат, за който не се замисляме, тъй като сме свикнали с него и определено ни се нрави, поне на повечето от нас. Този аромат обаче не е любим за досадните насекоми, идващи неканени в дома ни.

В орехите се съдържат йод и етерични масла, които действат антибактериално. Те се справят не само с микробите, но и с всички онези насекоми като комари, мухи, молци и други.

Още: Придирчиви насекоми: Защо комарите не хапят всички?

От вас се изисква да поставите шепа орехи в купата с плодове или в декоративна ваза. Оставете ги в центъра на помещението. Същото можете да направите и в спалнята. Вземете шепа орехи и ги разпръснете между дрехите. Ще се убедите как молците няма и да доближат собствеността ви.

Когато човек вдишва ореховите изпарения в малки дози, не усеща нищо и това не би му навредило. За насекомите обаче е изключително неприятно и това е причината те да странят от костеливата ядка.

Тук е моментът да вмъкнем, че ефектът от зелените орехи е още по-силен, но трябва да се внимава, особено, ако целта ви е с тях да предпазвате гардероба си от молци. Имайте предвид, че могат да боядисат дрехите ви и не бива да са в контакт с тях. Изсушените орехови листа имат същото действие.

Ето как с минимални усилия и без да правите никакви инвестиции, можете да се спасите от мухите, комарите и молците.

Още: 5 работещи народни средства за борба с комари и мушици

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес