Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джевдет Чакъров: Бяха нарушени демократичните принципи в ДПС

04 юли 2024, 19:37 часа
Реклама

В движението има напрежение заради еднолично управление.  Ще чуем позицията на Доган. Ще я видим. Надявам се в следващите дни, или когато той реши. Има ли някой, който да знае той какво мисли?

Това каза съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров пред БНТ.

"Избрани сме двама председатели на 11-ата конференция на ДПС и почетен председател. По принцип би следвало да се чуват всички, но едно е видно, че в ДПС през последните дни се натрупа напрежение. То дойде от това, че бяха нарушени демократичните принципи - нефункционирането на колективните органи на движението. Видно е, че има едно еднолично управление, което доведе до това напрежение в парламентарната група и някои от структурите. Негов израз бе гласуването за правителство", обясни ситуацията Чакъров.

Още: Извършва се манипулация и дезинформация: 17 депутати от ДПС се жалват на Доган

"Аз съм в ръководството на ДПС от 1996 г. досега, в редки случаи Централното оперативно бюро не е заседавало повече от седмица. Когато то бе под ръководството на Доган, всеки един можеше да взема думата, позицията на партията се вземаше на заседанията. Централният съвет трябва да се провежда на няколко месеца, а от конференцията досега имаме само едно заседание, на което бяха определени критериите за издигане на депутати. Досега нямаме заседания на колективните органи, те трябва да започнат да функционират. Нарушени са процедурите определено", подчерта Чакъров.

Още: "Има напрежение": Съпредседателят на ДПС се обяви срещу едноличното управление на Пеевски

По думите му общинските и областните съвети е трябвало да анализират изборните резултати, както винаги. "А сега еднолично бе взето решението. Доган е казал, че колективните органи трябва да функционират", припомни той.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес