Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Климатикът трябва да е на тази температура, за да НЕ е опасен за здравето

04 юли 2024, 21:27 часа
Реклама

Използването на климатици през летните месеци може да ви спаси от горещините, но е важно да знаете как да ги използвате правилно, за да избегнете здравословни проблеми. Експертите посочват, че разликата между външната и вътрешната температура не трябва да надвишава седем градуса по Целзий.

Вижте още: Яжте тези храни и комар няма да ви доближи

Твърде голямата температурна разлика може да причини множество здравословни проблеми като главоболие, сърдечно-съдови проблеми, настинки, проблеми с дишането, инфекции, алергии и суха кожа.

Каква е идеалната температура?

Препоръчително е климатиците през лятото да са настроени на температура около 24 градуса. Също така е важно климатиците да се почистват и обслужват редовно, за да избегнете риска от заболяване.

Неподдържането на климатиците може да доведе до редица заболявания, включително легионерска болест, която представлява нетипично възпаление на белите дробове (пневмония), причинено от бактерията Legionella pneumophila.

Вижте още: Не изхвърляйте семките от диня: Много полезни за сърцето, засилват метаболизма

Следването на тези съвети не само ще ви позволи да се насладите на комфортен престой в климатизираното пространство, но и ще защитите здравето си през летните горещини.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес