Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започват снимките на нов български филм

01 юни 2012, 18:42 часа

Тази седмица започват снимките на нов български филм, с участието на едни от най-нашумелите актьори. Той носи работното заглавие „Досието Петров”.

В главните роли ще видим Михаил Билалов и Христо Шопов. Те ще си партнират с имена като: Ана Пападопулу, Радина Кърджилова, Стефан Данаилов, Деян Донков, Валери Йорданов, Валентин Ганев, Малин Кръстев, Луиза Григорова, Цветана Манева...

Филмът е копродукция на България, Германия и Франция. Сценарият за него е дело на легендарния Жан-Клод Кариер, който е носител на безброй награди, включително „Оскар”, „Златна палма”, „Златен лъв” и „Сезар. Кариер работи в киното повече от 40 години. По негови сценарии са направени близо 130 филма, тв новели и сериали.

От българска страна режисьор на "Досието Петров" е Георги Балабанов, който от 25 години живее и работи в Париж. Той завършва театрална режисура във ВИТИЗ, работил е в театъра в Пазарджик и в Студията за телевизионни филми "Екран". Автор е на документалните филми "Помен", "Златю Бояджиев", "Цанко Лавренов", "Соло за английски рог" и др. Носител е на множество награди от престижни фестивали.

Сътрудничеството между Балабанов и Кариер е замислено отдавна, но едва сега то намира своята реализация. Техният съвместен игрален филм ще е разказ за един живот, в който илюзията на театъра се сблъсква с грубостта на политиката, в който едни маски се противопоставят на други, в който приятелствата са публични, а отмъщенията - свръхсекретни. И в който често пъти плащаш с живота си.

Редактор: Боряна Кръстева

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес