Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американските военни удариха 15 цели на хутите

05 октомври 2024, 00:52 часа • 881 прочитания

Американските военни нанесоха удари в Йемен по 15 цели, свързани с бунтовниците хути от движението Ансар Аллах. съобщи Централното командване на САЩ (CENTCOM).

Още: САЩ харчат огромна сума, за да възстановят изстреляното оръжие в защита на Израел

„Силите на CENTCOM днес удариха 15 свързани с хутите цели в контролирана от хутите територия в Йемен... Целите включваха нападателни оръжия“, се казва в изявлението в X. Според командването такива мерки „са взети, за да се гарантира свободата на корабоплаването и сигурността на международните води за американските, коалиционните и търговските кораби“, предаде БГНЕС.

Още: Хутите атакуваха Централен Израел, има жертви при ударите в Бейрут (ВИДЕО)

По-рано принадлежащата на бунтовниците телевизия Al Masirah съобщи, че столицата Сана, както и градовете Дамар, Ходейда и Ал-Бейда са били нападнати в Йемен.

Още: След "Хизбула" Израел се зае и с хутите (ВИДЕО)

След ескалацията на конфликта в Ивицата Газа „Ансар Аллах“ предупреди, че ще обстрелва Израел и няма да позволи на кораби да преминават през водите на Червено море и протока Баб ал-Мандеб, докато операцията в палестинския анклав не спре. От ноември миналата година хусите са атакували десетки цивилни кораби в Червено море и Аденския залив.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес