Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този уникален омлет по селски ще нахрани и най-претенциозния вкус

23 юли 2024, 08:15 часа

Когато към името на дадена рецепта добавим „по селски“, тя автоматично ни обещава нещо изключително вкусно. Селската кухня има магията да преобразява обикновените съставки в кулинарни шедьоври. Съчетаването на прости продукти по начин, който кара всички да си оближат пръстите, е истинско изкуство.

Днешният омлет по селски събира в едно ястие варени картофи, бекон, лук, чушки и яйца. Комбинацията от лук, бекон и яйца е изкушаваща сама по себе си, а добавянето на чушки и картофи я прави направо неустоима. Ако ви се намират варени картофи от предишната вечер, тази рецепта е идеалното решение за бърз и апетитен обяд или вечеря. Само след половин час ще можете да сервирате този вкусен омлет.

Сочен и пухкав: Тайната на перфектния омлет

Приготвяне

За да се приготви равномерно омлетът по селски, ще ви е необходим достатъчно широк тиган. Също така, пригответе си широка чиния, която да ползвате за обръщане на омлета, без да го счупите.

омлет

Продукти

  • 300 гр картофи - 0.69 лв
  • 100 гр бекон - 3.15 лв
  • 4 големи яйца - 2.66 лв
  • 1 чушка - 0.30 лв
  • 1 глава лук - 0.15 лв
  • 30 мл олио - 0.13 лв
  • 5 стръка магданоз - 0.65 лв
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

Как се приготвят традиционният омлет по гръцки

Инструкции

  1. Сварете и обелете картофите, след което ги нарежете на резени. Ако използвате пресни картофи, може да ги оставите необелени. Разбийте яйцата със сол и черен пипер.
  2. Загрейте голям тиган и добавете олиото. Запържете нарязаните на ивици бекон, чушка и лук за 2-3 минути.
  3. Добавете картофите, като ги разпределите равномерно по цялата повърхност на тигана, и ги запържете за 2 минути от всяка страна.
  4. Смесете магданоза с разбитите яйца и изсипете върху картофите. Разклатете тигана, така че яйцата да проникнат под картофите, и покрийте с капак.
  5. Когато омлетът започне да се стяга, намалете огъня и с помощта на две шпатули или широка чиния го обърнете, за да се зачерви равномерно от двете страни.
  6. Поднесете омлета по селски топъл.

С този омлет по селски дори и най-претенциозните вкусове ще бъдат удовлетворени. Прекрасният аромат и богатството на вкусове ще направят това ястие фаворит на вашата трапеза. Направете го веднъж и със сигурност ще искате да го приготвяте отново и отново.

Приятен апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес