Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-лесното лятно мезе за бира - готово е за броени минути

10 юни 2024, 22:30 часа

Лятото е сезонът на бирата. Само си представете: слънчев ден, прохладна бира и поднесено до вас идеално лятно мезе. Звучи като перфектна комбинация, нали? Днес ще ви представим рецепта за такова мезе - леко, ароматно и изключително лесно за приготвяне. И не само това, а и вкусът му е просто фантастичен.

Най-вкусното мезе за бира, готово само за 5 минути

Патладжаново мезе

Нека започнем с това, че това мезе е предназначено за ценители на патладжана. Вкусът на този зеленчук може да бъде малко специфичен и може да не се хареса на всеки, затова го отбелязваме предварително.

Необходими продукти:

  • Патладжани - 2-3 броя
  • Кашкавал - 300 грама
  • Топено сирене с вкус на шунка
  • Сол

патладжан

Начин на приготвяне:

  1. Почистете и нарежете патладжаните на филийки с дебелина около 0,5 сантиметра.
  2. Разпределете филийките в тава, покрита с хартия за печене, и ги посолете. Оставете ги да постоят за около 30 минути, за да изпуснат горчивината си.
  3. Нагрейте фурната и печете патладжаните за около 5 минути. След това обърнете филийките и на всяка от тях сложете малко топено сирене с вкус на шунка.
  4. Посипете парчетата патладжан с настърган кашкавал и ги върнете във фурната за още няколко минути, докато кашкавалът се разтопи и започне да се зачервява.

Мъжете полудяха по това мезе за бира само с 2 продукта

Това лятно мезе е перфектното допълнение към вашата студена бира през горещите летни дни. Бързо и лесно за приготвяне, то ще ви осигури вкусно удоволствие и моменти на наслада.

Добър апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес