Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната на перфектния блат: Всяка торта ще е неустоима

23 юли 2024, 09:23 часа

Торта с ванилия, шоколад, плодове или с орехи и бадеми - можете да приготвите всички, ако знаете тази рецепта. Ще изненадвате всички, като приготвяте нов десерт всеки път, но само вие ще знаете тайната. С едно тесто можете да приготвите всякакъв вид торта, която пожелаете. Проста рецепта за основно тесто за торта, която ви позволява да развихрите фантазията си за всякакви комбинации.

Още: За задоволяване на апетита: Мекички с мента, сирене и чесън

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 250 г захар
  • 4 яйца
  • 2 жълтъка
  • 1 супена лъжица ванилия (по желание)
  • 360 г брашно
  • Половин чаена лъжичка сол
  • 1 супена лъжица сода за хляб
  • 380 г мляко

Начин на приготвяне:

Първо, извадете всички съставки от хладилника, тъй като те трябва да са на стайна температура. Маслото трябва да е достатъчно меко, за да може да се натиска с пръст.

В голяма купа, с помощта на електрически миксер, разбийте заедно маслото и захарта. Кремът, който ще се получи, ще има светложълт цвят и ще е плътен. Добавете четирите яйца и двата жълтъка. Като внимавате да ги добавяте едно по едно. Винаги изчаквайте, докато едното яйце се смеси добре със сместа от захар и масло, след което добавете другото. Изсипете ванилията и разбъркайте отново с електрическия миксер.

Вземете друга купа и да смесете брашното, содата и солта. Като настроите скоростта на електрическия миксер на най-ниска, започнете да добавяте брашното към крема от яйцата, маслото и захарта. За да улесните замесването на тестото, разделете брашнената маса на три части. По този начин няма да има и помен от топчици и сместа ще бъде еднородна.

След първата част от брашното добавете малко мляко и обработете тестото с електрически миксер или кухненска тел. Следвайте тези стъпки, докато свърши брашното и млякото и сместа стане кремообразна.

Прехвърлете тестото в тавичка, намазана с масло и поръсена с малко брашно. Сложете го да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Още: Френска лучена супа: Съчетание на традиция и стил за един неповторим вкус

За да приготвите предпочитания от вас сладкиш, преди да изсипете тестото в тавата, добавете ядки, бадеми, парченца шоколад или плодове. Или можете да я украсите след изпичането с разтопен шоколад, пудра захар или маслен крем със захар.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес