Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сладко от ябълки и канела, перфектният вкус на есента

05 октомври 2024, 15:32 часа

През този сезон ябълките са най-добрият плод, който можете да изберете, за да поддържате здравето си. Можете да ги консумирате както сурови, така и приготвени в много рецепти. Класическата комбинация от ябълки и канела, ще донесе на вашата маса сладкото с най-специалния вкус. Лесна рецепта, която можете да приготвите за нула време, като следвате стъпките по-долу.

Още: Две рецепти за домашен ябълков оцет

Необходими съставки:

  • 10 чаши нарязани на кубчета ябълки
  • 2 чаши гранулирана захар
  • 3 супени лъжици смляна канела
  • 1 и 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
  • 1/2 чаена лъжичка карамфил
  • 1 и 1/2 лъжици желатин

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера смесете ябълките, захарта, канелата, индийското орехче и карамфила. Оставете сместа да заври. След известно време ябълките ще започнат да пускат сока си. Когато това се случи, вземете около 50 ml течност от тенджерата и я запазете за следващата стъпка.

Оставете ябълките да продължат да се готвят, докато омекнат и по-голямата част от течността се изпари. Разбърквайте често, за да не загори. Когато в тенджерата остане съвсем малко течност, свалете ябълките от котлона.

Още: Бисквитки с бадеми, готови за 15 минути

Добавете желатина към чашата течност, която сте запазили, след това изсипете в ябълковата смес, като разбъркате добре. Разсипете сладкото в буркани и оставете да се охлади напълно.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес