Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта на деня: Най-сочното пиле, което някога сте опитвали

19 февруари 2021, 16:30 часа

Похапва ви се вкусно пилешко месо, но все още се чудите как да го приготвите, така че всеки, присъстващ на трапезата, да си оближе пръстите?

Реклама

Ние имаме решение на този ваш проблем и бързаме да споделим една изключително лесна рецепта, на която никой не може да устои.

Мнозина са на мнение, че пилешкото месо се готви твърде лесно и не са нужни никакви трикове, така че крайния резултат да е феноменален. Това обаче е огромна заблуда, тъй като често опитваме сухо, препечено и препържено месо, което по никакъв начин не успява да впечатли вкусовите ни рецептори.

Коя част от пилето е най-добре да не ядем

Много е важно да намерите златната среда, така че отвън пилешкото месо да има златиста и хрупкава коричка, а отвътре да бъде сочно и попило от ароматите на всички онези билки и подправки, с които сте го гарнирали.

Ето я и нашата рецепта:

• 750 гр. пилешко филе

• 50 гр. масло

• сол и черен пипер на вкус

Само три продукта са ви нужни, за да се сдобиете с върховно блюдо на трапезата си.

Тук обаче съществува една специфика, на която да обърнем съсредоточено внимание. Става въпрос за приготвяне на месо, чиято термична обработка се извършва в херметически затворен контейнер.

За целта ви препоръчваме да използвате плик за печене.

Разбира се, всеки може да добави подправки, които на него му харесват. Дори да заложите единствено на черен пипер , сол и масло, то резултатът ще бъде наистина фантастичен.

С тази технология месото се запазва изключително сочно и не изсъхва.

Перфектната рецепта за пиле по римски

Ето ги и стъпките на приготвяне:

Най – напред измийте пилешкото филе под течаща вода.

Поръсете го със сол и черен пипер на вкус. Поставете пържолките в плика за готвене и добавете малките кубчета масло, които предварително сте си подготвили.

Маслото успява да придаде неустоим вкус на пилешкото и благодарение на него месото е още по-крехко и ароматно.

Важно е да изкарате въздуха от плика и да затворите много добре. Поставете плика в тенджера с вода и сложете капак отгоре. Проверете дали капакът е плътно затворен.

30 минути са напълно достатъчни, за да се получи едно несравнимо блюдо, което да поднесете на трапезата със самочувствие на една перфектна домакиня.

Пригответе любимата си гарнитура и се насладете на кулинарния шедьовър, готов за нула време!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес