Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пълнени гъби с шунка и кашкавал, готови за 15 минути

21 октомври 2024, 18:56 часа

Гъбите са една от онези храни, които носят много хранителна стойност. Те са известни като един от най-големите източници на витамин D, който е много необходим за здравето на кожата и целия организъм. Богати на фибри, калий и витамин С, те също помагат за поддържане на сърдечно-съдовата система.

Още: Перфектното допълнение: Сос, който преобразява салати и месо

Само в едно ястие ще получите специален и здравословен вкус. Това, което трябва да направите, е да премахнете опашките на гъбите, да ги напълните с козе сирене и шунка и накрая да ги запечете.

Необходими съставки:

  • 10 пресни гъби
  • 50 г пушена шунка
  • 50 г кашкавал
  • зехтин
  • сол и подправки на вкус (риган, босилек, розмарин, черен пипер, сух магданоз)

Начин на приготвяне:

Започнете като измиете добре гъбите и отстраните опашките им, така ще създадете необходимото пространство за пълненето им. След това продължете, като настържете кашкавала и нарежете шунката на малки парчета. Смесете тези съставки заедно и оставете настрана, за да ги използвате в следващата стъпка.

Още: Рецепта за бърза вечеря: Вкусна запеканка с тиква и спанак

Поставете хартия за печене върху тава, която трябва да намажете с малко зехтин. Сложете гъбите в тавата и ги напълнете със сместа от кашкавал и парчета шунка. Добавете сол и любимите си подправки. Завършете, като ги полеете отново с малко зехтин. Поставете тавата във фурната и печете на 200 градуса за около 10 минути. Поднесете гъбите с чаша бяло вино.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес