Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Провансалска рецепта за сочни и ароматни свински ребра

19 април 2023, 17:15 часа

Ястията с месо по френски рецепти са любими на много домакини.

Основната рецепта е много проста. Състои се от половин килограм месо, няколко средно големи глави лук, майонеза и шепа твърдо сирене. Нарежете месото на тънки филийки, увийте го във фолио и го поставете в чиния. Натрийте добре със сол и черен пипер и поставете върху намаслена хартия за печене. Намажете обилно с майонеза, поръсете със ситно нарязан лук и настърган кашкавал, след което сложете всичко във фурната. Пече се около 1 час и се сервира винаги горещо.

Най-вкусната мека пита с кашкавал!

Не е необходимо да сте готвач, за да приготвите това ястие, а целият процес отнема малко повече от два часа!

Продуктите са за 4 порции:

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

3-4 клонки естрагон

продълговати домати - 500 гр.

зехтин - 100 мл.

свински ребра - 800 гр.

чесън - 6 скилидки

2 клонки розмарин

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на едро чесъна. Измийте и подсушете розмарина и отстранете листата от клоните. Поставете чесъна, листата от розмарин, половин чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка смлян черен пипер в блендер. Разбийте до получаване на гладка смес. Добавете зехтина и отново блендирайте.

Измийте ребрата, поставете ги в подходящ съд и ги залейте с маринатата. Разбъркайте добре, покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Сега е време да приготвите истинското ястие! Измийте доматите и ги разрежете на половина. Измийте и подсушете естрагона.

Извадете месото от маринатата. Загрейте олиото в голям тиган и запържете ребрата на силен огън за 5 минути. Прехвърлят се в друг тиган, покриват се с фолио и се оставят за 10 минути.

С тази рецепта, АГНЕШКОТО бутче се топи в устата и изчезва за минути от масата

Добавете 2 с. л. от маринатата, излята върху месото, в тигана, в който са се пекли ребрата, и запечете доматите за 5 минути. Не забравяйте да разбърквате от време на време. След това добавете сол и черен пипер. Добавете стръковете естрагон, разбъркайте и запържете за още 2 минути.

Върнете месото в тигана, разбъркайте и гответе още 2 минути. Прехвърлете в подходяща чиния и сервирайте.

Да ви е сладко! 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес