Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Професионалните готвачи правят заливката за мусака по този начин - опитайте и вие !

12 юли 2023, 13:46 часа
Реклама

Определено може да се каже, че мусаката е любимото ястие на българина. А заливката е нейният най-важен компонент. Доста домакини обаче правят грешката да обръщат най-малко внимание именно на заливката. Нека видим как най-лесно да направите вкусна и пухкава заливка за мусака:

1. Изберете правилните съставки

Традиционната заливка за мусака се приготвя с яйца и мляко. За да направите вкуса по-богат, може да добавите и малко натрошено сирене, кашкавал или фета.

Най-вкусната мусака с въздушна заливка - рецептата я знам от баба

2. Разбийте яйцата хубаво

Преди да добавите млякото и сиренето, разбийте яйцата добре, докато станат на пяна. Това ще помогне да направите по-въздушна и пухкава заливка.

3. Добавете млякото бавно и постепенно

Добавете млякото постепенно към разбитите яйца, като разбърквате непрекъснато. Това ще помогне за равномерното смесване на продуктите.

4. Използвайте подходящи подправки

За да придадете вкус и аромат на заливката на вашата мусака, може да добавите подправки като черен пипер, индийско орехче или суха мента. Но бъдете внимателни като добавяте подправките, за да не притъпите вкуса на другите съставки.

5. Подредете заливката върху слоевете

Когато слагате заливката върху слоевете от плънка и картофи, уверете се, че покрива равномерно цялата повърхност. Може да използвате задната страна на лъжицата или нож, за да разпределите заливката равномерно.

Мусака в тенджера - рецептата, която се превърна в ХИТ

6. Печете на подходяща температура

За да получите хубава и златиста коричка, печете мусаката при предварително загрята фурна на около 180-200 градуса за около 30-40 минути или докато заливката придобие златист цвят.

Ако следвате тези съвети, със сигурност ще направите хубава и вкусна заливка на вашата мусака. Разбира се, ние ви съветваме да експериментирате със съставките от време на време и да направите рецепта, която се харесва на вас и вашето семейство.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес