Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мека и с деликатен вкус: Рецепта за ангелска торта

14 август 2024, 15:37 часа

Сладкишът с белтъци или по друг начин казано Ангелска торта принадлежи към меките сладкиши, които се приготвят много бързо и имат много нежен вкус. Различна на вид и вкус от всяка друга торта, която сте опитвали, тази торта ще ви удиви с белия цвят на тестото дори след изпичане.

Още: Лесно и бързо: Как да приготвите бонбони у дома

За да го приготвите, ще ви трябват много малко съставки и забележете не са необходими нито масло, нито мляко. По-долу ще намерите стъпките за правилното му приготвяне.

Необходими съставки:

  • 160 грама брашно
  • 2 супени лъжици нишесте
  • 190 грама пудра захар
  • 12 белтъка
  • 15 грама лимон на прах
  • 14 грама пудра захар
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса и след това продължете с приготвянето на рецептата. В дълбока купа сложете нишестето и 190 г пудра захар, като ги разбъркате с кухненска тел. За да направите тази конкретна рецепта, ще трябва да пресеете тази смес от брашно и захар поне три пъти.

Вземете друг дълбок съд близо до вас и пресейте брашното от един съд в друг три пъти подред, когато брашното стане пухкаво, оставете го да почине в един от съдовете. Изплакнете другия с вода и разделете яйцата. Внимавайте да използвате само белтъците и ги разбийте с електрически миксер. Когато белтъците започнат да приличат на бяла пяна, добавете лимона на прах. Продължете да бъркате, докато яйцата образуват пенлив, кремообразен, бял облак.

След това добавете малко по малко 14 г пудра захар, като бъркате непрекъснато на средна скорост. Увеличете скоростта на разбиването до максимум, докато добавяте екстракта от ванилия. За да завършите сладкиша си, добавете малко по малко предварително приготвената брашнена смес към белтъците. С помощта на кухненска тел започнете да бъркате така получената маса.

Направете това много внимателно, за да не се образуват бучки. Когато получите кремообразно и еднородно тесто, го изсипете във форма за кекс или кръгла тава. Използвайте обикновена кръгла форма за торта с диаметър около 20-25 см.

За печенето

Сложете в предварително загрята фурна и оставете да се пече на 160 градуса за 35-40 минути. От време на време проверявайте тортата за златисто кафяво, но без да отваряте фурната. След като е готова я извадете от фурната и оставете да изстине, като я обърнете върху широка чиния.

Още: Страхотен италиански вкус: Домашна пица с пресни домати

По този начин вашата торта няма да се издуе, след като я извадите от фурната. Внимателно се изважда от формата и е готово за сервиране. Можете да изберете да украсите отгоре с малко пудра захар, сладкарска сметана или плодове.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес