Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесна рецепта за фантастично домашно парфе: Ето как да го приготвите

11 юли 2024, 10:48 часа

Уникален десерт, който лесно се приготвя у дома. Изисква малко усилия и малко съставки, но ви изумява с освежаващия си вкус. Можете да го комбинирате с различни плодове по ваше желание и да го консумирате по всяко време на деня, веднага ще освежи и подслади ума и душата ви не само на вас, но и на вашите близки.

Още: Свеж и лесен: Летен десерт с кисело мляко и диня

Необходими продукти:

(Съставките по-долу са за 4-5 порции)

  • 3 чаени чаши сметана
  • 1 чаена чаша захар
  • 1 чаена чаша мляко
  • 4 жълтъка
  • Малко ванилия

Начин на приготвяне:

В тенджера се слагат жълтъците, захарта и се разбъркват до пълното разтваряне на захарта и образуването на светложълт крем. Добавете млякото и продължете да бъркате, така че сместа да стане хомогенна. Тенджерата се поставя на слаб огън, като се бърка непрекъснато и се внимава да не се пресекат яйцата. Когато сместа се сгъсти, отстранете от огъня, добавете ванилията и прехвърлете в съд. Препоръчително е да се замрази за около 2 часа.

След това, когато кремът се охлади, добавете сметаната в съда, където е сладоледът, докато образуваната смес стане гъста и еднородна. Бъркайте бавно, за да не се разтопи и сместа да пусне вода. Приберете отново в хладилника да замръзне за около 6-10 часа.

Парфето може да се приготви и с бадеми, орехи, лешници или шоколад. Когато разбъркате яйцата със захарта, е достатъчно да добавите чаена чаша с печени бадеми, орехи или лешници. А ако искате да го направите с шоколад, когато слагате течната сметана, сложете и парченцата шоколад.

Още: Бърза и лесна рецепта за домашен сладолед с мляко и кафе

Когато го сервирате, поръсете с парченца шоколад, сладко от кайсии, череши или ягоди, за да добавите още повече вкус.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес