Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да си приготвим кремообразен и плътен горещ шоколад у дома

15 октомври 2024, 15:31 часа

Тази напитка е позната от древността и се консумира и до днес. Освен приятен вкус, горещият шоколад съдържа фибри, желязо, антиоксиданти и предпазва здравето на сърцето.

Още: Удивително лек вкус: Торта с кисело мляко и мед

Какаото, което ще използваме в тази рецепта, заедно с черния шоколад също помагат за запазване на паметта и ви карат да се чувствате по-щастливи. В тази статия ви показваме как да приготвяте топъл шоколад като истински професионалисти. Следвайте всички стъпки по-долу за тази вкусна рецепта.

Необходими съставки:

  • 500 мл мляко
  • 120 г черен шоколад
  • 20 г какао без захар
  • 20 г царевично нишесте
  • 20 грама захар

Начин на приготвяне:

С остър нож нарежете шоколада на ситно и след като сте готови го изсипете в купа на водна баня. Оставете шоколада да се разтопи на среден огън, като разбърквате от време на време. Когато се разтопи, оставете настрана, като междувременно налейте млякото в съд. Сложете на огъня да се затопли и с помощта на цедка добавете нишестето към млякото, заедно с какаото. Разбърквайки с кухненска тел, добавете захарта, докато се разтопи цялата.

Още: Неустоим кекс с портокалови кори и захарен сироп

Оставете млякото да заври и накрая добавете в съда шоколада, който преди това сте разтопили на водна баня. Разбъркайте добре и след това можете да го изсипете в чаши и да му се насладите топъл.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес