Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бърза вечеря в еър фрайър: Най-сполучливата рецепта за кюфтета

10 септември 2024, 15:38 часа

Кюфтето е една от онези ретро храни, които заслужават внимание. То определено е малко поизлязло от мода, но не е задължително да бъде съмнителната купчина полузапържено сиво месо от вашето детство. Всъщност то може да бъде добре изпечено, сочно и доста бързо ястие, ако го приготвите във фритюрника с горещ въздух.

Още: Рецепта за мултикукър: Ароматно пиле с масло и подправки, готово за 20 минути

Конвекционното нагряване на фритюрника го превръща в герой за бързо готвене и отлично изпичане, като намалява повече от половината от средното време за готвене на кюфте.

Как се приготвят кюфтета във фритюрник с горещ въздух

Нещо, което трябва да имате предвид, е размерът на вашия фритюрник. Ако обикновено използвате два килограма смляно месо ще имате проблем, ако кошничката на фритюрника ви е малка. Ще трябва да направите по-малки кюфтета и да ги приготвите на два пъти.

Необходими съставки:

  • ½ жълт лук
  • 3 супени лъжици хлебни трохи
  • ¾ чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • ½ чаена лъжичка сух магданоз
  • ½ чаена лъжичка лют червен пипер на прах (или люспи от чили)
  • 1 килограм сурово смляно говеждо месо
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

За да подготвите кюфтетата си, настържете половин глава лук в голяма купа за смесване и добавих сол и сухи подправки заедно с малко панко трохи. Смесете всичко това и го оставете да почине за няколко минути, за да може сухите съставки да се рехидратират във водата от лука. След това прибавете един килограм смляно говеждо месо и едно яйце, докато се смесят добре.

Още: Лесен шоколадов десерт, готов за 15 минути

В зависимост от това колко бързо се загрява фритюрникът ви, можете да го загреете предварително. Оформете кюфтето в най-хубавата му форма и го пуснете направо в кошницата. Ако от падането загуби формата си, можете просто да го сплескате малко, след като се стабилизира. Настройте уреда за готвене с горещ въздух на 190°C за 15 минути, като обръщате след 10 минути, за да се запече отдолу. След като са готови, оставете да си починат за около 10 минути, а при по-нататъшното готвене вътрешната температура ще достигне 71°C .

Сервирайте кюфтетата със салата. Покрити в хладилника, остатъците ще издържат до пет дни.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес