Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бърза и вкусна рецепта: Есенен омлет с картофи

12 септември 2024, 16:15 часа

Една от причините сутрините да започват добре, несъмнено са прекрасните храни, които ги придружават. Колкото по-обилна и вкусна е закуската, толкова по-енергично ще започне денят. Така че каквото и да правите, никога не пропускайте закуската, за да получите цялата енергия, от която се нуждаете, веднага щом станете от леглото.

Още: Лесна и вкусна рецепта: Бананови кексчета

В тази рецепта ще намерите насоки за приготвяне на специална рецепта за картофен омлет. Следвайте стъпките, за да го приготвяте бързо и лесно всяка сутрин в домовете си, а защо не и за бърз обяд или вечеря.

Необходими съставки:

  • 6 яйца
  • 2 средни картофа
  • 2-3 глави зелен лук
  • половин глава жълт лук
  • 60 мл зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

За да започнете тази рецепта, измийте и обелете внимателно картофите. Нарязват се на тънки кръгли филийки по 5-6 см. и се запържват в загрят тиган със зехтин. Оставете ги да се запържат, докато станат златисти от двете страни и малко омекнат.

Направете това с всички кръгчета картофи отново и отново, докато свършат. Накрая ги поставете върху чиния, постлана с абсорбираща кухненска хартия. След това почистете внимателно тигана и го подгответе отново за пържене, като добавите 1 супена лъжица олио.

След като извадите картофите, в тигана добавете наситнения зелен лук и половината също наситнен жълт лук. Оставете лука да се запържи, докато омекне и се оцвети, след което наредете отгоре един по един приготвените по-рано картофи. Уверете се, че лукът е добре разпределен по цялата повърхност на тигана, както и резените картофи, които слагате отгоре.

През това време в дълбока купа внимателно разбийте всички яйца и ги добавете в тигана с картофите. Посолете леко и леко разклатете тигана, за да се разтече добре разбитото яйце. След това го оставете на котлона на среден огън, докато видите, че цялото яйце отгоре е готово за консумация.

Още: Бърза рецепта за крехко печено пиле със зеленчуци

Оставете да се готви около 20 минути, като през последните 5 минути увеличете малко котлона, така че повърхността на омлета да стане златиста. Когато е готово го свалете от котлона и го оставете малко да изстине, след което можете да го нарежете както желаете и да сервирате. Можете да ядете този омлет веднага след като сте го приготвили или да го съхранявате в хладилник до 2-3 дни.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес