Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Петков и Анастас Терзобалиев са в Ливан за срещи на високо равнище

07 декември 2020, 14:54 часа

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник на ПП АБВ по отношенията с Близкия изток, са на посещение в Ливан, където са планирани серия от срещи на високо равнище. По покана на председателя на управляващата в Ливан партия „Движение за бъдеще” Ахмад Харири те обсъдиха взаимоотношенията между неговата партия и ПП АБВ, между които има договор за сътрудничество и партньорство.

Реклама

Ахмад Харири прие с удовлетворение поканата за посещение в България в началото на следващата година, когато ще се запознае на място с възможностите България да предостави обучение на ливански студенти, възможностите за развитие на бизнеса в сферата на туризма, хранителната промишленост, търговския стокообмен. Като подарък Ахмад Харири получи картина на българския художник Мирчо Колешев, а Петков – почетен знак като свидетелство приятелството и доброто партньорство между двете политически сили. На срещата присъства и Ахмад Аладин, президент на Ливано-Българския Бизнес Съвет.

През първия ден на посещението си в Ливан, Петков и Терзобалиев се срещнаха и с Мохамед Шукер, председател на Камарата и на Федерацията на търговските, индустриални и земеделски камари в Ливан, човек с изключително влияние в икономическите среди и реалния сектор. По време на срещата те се договориха през следващата година да бъде организиран Българо-Ливански икономически форум, където да бъдат представени възможностите за търговски стокообмен и инвестиции в сферата на хранителната промишленост, енергетиката, леката промишленост и технологиите.

 

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес