Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивелин Михайлов: Полк. Марков ме заплаши, че ще ме смаже и унищожи

02 юли 2024, 08:50 часа
Реклама

Полк. Николай Марков ме заплашваше с физическо унищожение. Каза, че няма да си намеря място в нито една точка на света, ако не му прехвърля ръководството на партията. Това разкри в ефира на Нова телевизия Ивелин Михайлов от "Величие".

По думите му заплахи е имало и към други членове на партията, като се мъчат да ги принудят да направят нещо, защото в противен случай Михайлов ще бъда унищожен. "Аз му казах на Марков, че не съм го молил за защита", коментира той.

Припомняме, че вчера Михайлов обяви, че подкрепя създаването на кабинета на Росен Желязков. После се оказа, че профилът му във Facebook е хакнат и това с подкрепата е лъжа. По-късно през деня той съобщи, че част от депутатите на партията може все пак да подкрепят ГЕРБ. ОЩЕ: Михайлов: Депутати от "'Величие" вече имат договорка със старата власт

"Аз никога не съм имал индивидуален контрол върху депутатите, тъй като ние сме идеологическа партия, обединени сме около една идея - да пооправим нещата в България, така че тя да е едно спокойно място за работа и живот. Това, което се случи обаче още първия ден от новия парламент - Николай Марков закъсня за клетвата. След това наблюдавахме една промяна в неговото поведение. А когато той е ръководител на парламентарната група, нормално е хората да слушат него в самата група и да носи отговорност за решенията, които се вземат там", заяви той.

Михайлов разкри, че е имал среща с Николай Марков и депутатът от групата Дарин Георгиев, които му казали, че са склонни да подкрепят програмно правителство. "На мен това ми показа, че вече има отстъпление от идеите. Самият Марков обеща, че за три дни ще прекрати възможността България да участва във война. Обеща АЕЦ "Белене" да се изгради. А това не става с програмно правителстов, което за едно нещо се гласува "За", за друго "против", коментира той. ОЩЕ: Профилът на Ивелин Михайлов бил хакнат, не е призовавал за подкрепа на кабинета "Желязков"

"Ние сме обещали на хората едно нещо и ние ще си го изпълним. Това, че Марков и някои други хора са решили да направят нещо друго, да си променят позицията, това е нещо различно", заяви той.

"Но ще ви кажа една новина от групата - те са заявили, че няма да подкрепят нито първо, нито второ, нито трето правителство. След скандала, който започна вчера, са разбрали, че няма изход. Според мен цялата идея на хората, с които те работят, е да се унищожи възхода на пратия "Величие". Ние събрахме доказателства, които трябваще да бъдат разпространени, но сега част от депутатите отказват да го направят", коментира той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес