Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ударихме склад за боеприпаси в Крим": Украинските ВВС се хвалят (ВИДЕО)

02 юли 2024, 15:26 часа
Реклама

Украинските военновъздушни сили нанесоха удар по склад за боеприпаси в окупирания от Русия полуостров Крим на 1 юли, съобщи командирът на ВВС Николай Олешчук ден по-късно.

Още: Bild: Ракетата над Крим е летяла към военна цел, преди руската ПВО да я свали на плажа (ВИДЕО)

"За пореден път украинските самолети, "унищожени" от вражеската пропаганда, продължават успешно да изпълняват бойни задачи, да нанасят ракетни и бомбени удари по окупирани позиции и да ликвидират важни военни обекти в дълбокия тил на противника", пише Олешчук в Телеграм с очевидна препратка към информацията на руското военно министерство за унищожени украински Су-27 на летище Миргород.

Още: "Висока цена": Русия порази военното летище Миргород, колко Су-27 загуби Украйна? (ВИДЕО)

Взривове в Севастопол

Изявлението на Олешчук идва след новината за експлозиите на 1 юли в Балаклава - общински район на град Севастопол в Крим.

Още: Лятна почивка за смелчаци: Руснаците разположиха ПВО точно над плажа в Севастопол (СНИМКИ)

Назначеният от Кремъл "губернатор" на Севастопол Михаил Развожаев заяви снощи, че в града действа противовъздушна отбрана. Той твърдеше, че по предварителни данни край Балаклава са унищожени пет въздушни цели, "но отломките са паднали в крайбрежната зона". Не се съобщаваше за жертви.

Още: Пожар изпепелява района на руски полигон, откъдето се изстрелват дронове "Шахед" (СНИМКИ)

Местният Телеграм канал "Кримски вятър" сподели снимка, за която се съобщава, че е направена от местни жители и на която се вижда висока колона дим, издигаща се над Балаклава, вероятно в близост до местна топлоелектрическа централа.

Още: Мощни взривове в Керч: Какво се случва с Кримския мост? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Експлозии са били регистрирани и в района на нос Фиолент, съобщи проектът "Крим реалии" на радио "Свободна Европа/Радио Свобода".

Олешчук не уточни в кое населено място е бил ударен складът за боеприпаси.

Още: Ракетна атака: Експлозии разтърсиха Севастопол (СНИМКА)

Украйна извърши няколко успешни атаки срещу руски цели в окупирания Крим и околностите му, като силно деградира Руския черноморски флот.

През последните два месеца украинските сили са нанесли удари по около 15 системи за противовъздушна отбрана в Крим, съобщи на 17 юни украинският Център за стратегически комуникации.

Още: Дим и огън: "Сбогом" на 8 руски ПВО системи и комуникационен център в Крим (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес