Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Мъри се оттегли от сингъл на Уимбълдън

02 юли 2024, 15:17 часа
Реклама

Двукратният шампион на Уимбълдън Анди Мъри обяви оттеглянето си от схемата на сингъл на Откритото първенство на Великобритания. Участието на бившия №1 в света до последно не бе сигурно. 37-годишният британец, който планира по-късно през годината да прекрати кариерата си, се надяваше да успее да изиграе поне един мач на любимата си "свещена трева".

Само преди няколко дни обаче Мъри претърпя операция на гърба, което постави присъствието му в Лондон под въпрос. Той все пак не се оттегли предварително и бе част от жребия, като трябваше да играе срещу чеха Томаш Махач днес, но това няма да се случи.

Ще видим ли "лебедовата песен" на Мъри на Уимбълдън?

Анди Мъри

"За съжаление, въпреки усилената работа по възстановяването след операция преди малко повече от седмица, Анди взе решение да не играе на сингъл на Уимбълдън. Той е изключително разочарован от този факт", обявиха от екипа на Мъри.

Все пак ще имаме удоволствието да наблюдаваме Мъри на кортовете в Лондон поне още веднъж, след като той е взел решение да вземе участие в надпреварата на двойки. Той ще се състезава заедно с по-големия си брат Джейми, където ще се сбогува с феновете на "Ол Инглънд Клъб" за последен път.  

Това е второто значимо отказване от турнира в рамките на часове, след като вчера се оттегли една от фаворитките при жените Арина Сабаленка.

ОЩЕ: Ето кой е следващият съперник на Григор Димитров на Уимбълдън

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес