Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

26 април 2024, 13:19 часа
Реклама

Не влязохме в сглобки и договорки. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в парламента. 

"В предпоследния ден на този парламент станахме свидетели на това как колегите продължават да се замерят с компромати, обиди, флашки, пудели и т.н. Това беше емблема на цялото 49-то Народно събрание. Ние през цялото време се дистанцирахме от този начин на правене на политика", каза Нинова. 

На въпрос дали БСП може да работи с ПП-ДБ на следващите ибори, Нинова отговори, че от вчера това е темата, но по думите й преди избори винаги вървят интриги. 

Въпросът за оставката е важен и принципен, няма значение кой е инициатор на подписката за оставката на Росен Желязков, след като гоним принципна цел", коментира Нинова. Тя бе категорична, че противник на БСП остава паралелната държава, чиято еманация, създател и поддръжник според нея е Бойко Борисов. ОЩЕ: За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Отчетът на БСП

Лидерът на БСП заяви, че групата не е изневерила на хората, които са ги изпратили в парламента. "Искам да благодаря на цялата парламентарна група за това, което направихме през тези 9 месеца. Мога да го обобщя в четири теми, които са традиционно, типични и изконни за БСП. Четирите теми са: доходи, бедност и неравенства; права на работещи в различни сфери; борба с корупцията и монополите и реакция на актуални, обществени и политически проблеми", добави Нинова. 

Тя изтъкна, че групата е допринеса за увеличение на минималната работна заплата, увеличението на заплатата на военните, либерализацията на тока и други. 

Статистиката 

Нинова коментира, че парламентарната група на "БСП за България" е внесла 19 закона, направила е 180 предложения между първо и второ четене, 27 проекти за решения, от които три са за искане на вот на недоверие. "Два вота към правителството Николай Денков, един към служебния министър-председател Главчев и едно искане за оставката на Росен Желязков", каза Нинова. 

Стана ясно, че групата е задала 384 питания и въпроси към министрите, предизвикали са 18 изслушвания и са заставали на брифинги над 75 пъти. ОЩЕ: БСП иска да се отложи излизането на домакинствата на свободния пазар (ВИДЕО)

Ваня Григорова и БСП

Депутатът Георги Свиленски коментира думите на лидера на ГЕРБ от сутринта, че картината в следващия парламент може и да включва Ваня Григорова, според Борисов и истинският победител за кмет на София. "Хубаво е, че в последните дни на българския парламент започват да падат маските. Преди два дни падна маската на Елена Йончева и заисимостите й от Делян Пеевски и ДПС. Днес падна маската на Ваня Григорова и зависимостите й от ГЕРБ и Бойко Борисов", заяви Свиленски.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес