Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Най-малкото Радев може да замълчи, а ортаците му Петров и Русев да подадат оставки": Пеевски с контраатака

16 септември 2024, 13:46 часа • 855 прочитания

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ."

Това заяви в своя позиция съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Припомняме, че по-рано днес държавният глава Румен Радев се обърна остро към него и към предшественика си на "Дондуков 2" Росен Плевнелиев така: "Кой иска оставките? Делян Пеевски? Когато Плевнелиев и Пеевски дадат толкова от себе си на България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес, когато Пеевски и Плевнелиев рискуват живота си толкова за България, колкото тях, нека искат оставки", каза Радев.

Още: Президентът: Политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии

По този повод санкционираният по глобалния закон "Магнитски" за мащабна корупция политик коментира: "С поредната трагедия във ВВС, в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца" трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му. Най-малкото, което може да направи Радев е да замълчи. А ортаците му, с които той е обвързан и със семейни назначения и връзки - командващият ВВС генерал-майор Димитър Петров и бригаден генерал Николай Русев, командир на 3-та авиобаза незабавно да подадат оставки, ако в тях е останала войнска чест и достойнств", казва Делян Пеевски.

Припомняме, че още в деня на трагичната самолетна катастрофа, при която живота си загубиха двама от най-опитните български летци, започнаха призивите за оставки и търсене на отговорност за инцидента - именно Пеевски бе един от първите, използвал трагедията за политически цели.

Още: Три са версиите за трагедията в "Граф Игнатиево"

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес