Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС на Пеевски изтънява: Още един депутат напусна групата и застана до Ахмед Доган

11 юли 2024, 13:16 часа • 1234 прочитания

Пореден депутат от парламентарната група на ДПС вече не е част от хората на Пеевски, след като Димитър Николов подаде заявление за напускане на групата.

Новината потвърди заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Искът на Николов е вторият поред след този на Ахмед Вранчев, а и двамата напуснаха партията след изключването на 17 депутати от групата по-рано днес. Именно това са народните представители, застанали до почетния председател Ахмед Доган.

Още: "Самоизключиха се": Пеевски отрече да е във война с Доган (ВИДЕО)

Тази група включваше: Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Джевдет Чакъров, Едис Даудов, Ердоан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левент Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.

Това означава, че ПГ на ДПС вече наброява 25 депутати и е четвърта по големина в Народното събрание. Припомняме, че по този начин групата на ПП-ДБ ще вземе втория мандат. 

През изминалия ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски и тази на обкръжението му в партията. Доган дори видя опит за преврат в партията и призова депесарите да се освободят от страха. По-късно Пеевски заяви, че няма да подава оставка, като каза, че никой не може да спре "Новото начало в ДПС".

Още: "Всички сме заплашвани": Чакъров смята, че депутатите, подкрепящи Доган, са изключени нелегитимно (ВИДЕО)

По-рано днес пък стана ясно, че сайтът на ДПС е с нова визия, а всички новини за Пеевски са били премахнати (СНИМКИ).

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес