Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дерибеите приватизират ДПС": Халил Летифов каза ще има ли компроматна война

16 юли 2024, 07:48 часа • 1603 прочитания

Господин Делян Пеевски излезе с една позиция и като че ли от една малка група хора не се прие. Дерибейте се опитват да приватизират ДПС. Това заяви заместник-председателят на ДПС Халил Летифов пред БНТ. 

Още: "Доган е по-важен от Конституцията": Процесите в ДПС през погледа на Мехмед Юмер (ВИДЕО)

Той не приема да има противопоставяне в ДПС, тъй като това била една от монолитните и стабилни партии през целия преход и това, което се случва в Движението днес, е една голяма рана за всеки редови член на партията. 

Халил Летифов отрече ДПС да готви компроматна война срещу Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров. Той се надява още процесите в ДПС да бъдат оздравителни, а не разрушителни. Още: Станислав Анастасов: Рамадан Аталай има скрит бизнес, за който ще изнесем информация

Тандемът Пеевски-Доган

"Тандемът Делян Пеевс-Ахмед Доган изработи програма за помощ до общините, за да може да се решат проблеми, нерешени от години. Виждаме процесът, който се случва, но може ли това да се реши оттук нататък и ДПС да продължи напред", изтъкна Летифов. 

Според него тема и "война господин Пеевски-господин д-р Ахмед Доган" няма. "Ако трябва да се направи крачка в страни назад за монолитността и ДПС, бихме направили, за да се решат подобни грешки в интерес на общото нещо", каза Летифов. 

Още: Изключен от групата на ДПС: Доган е натопен пред посолства на страни от ЕС

За сглобката и некоалиционните отношения

Летифов заяви, че в Министерски съвет, службите, министри, агенции, ДПС не са имали и не са участвали в целия процес. ДПС били последователни и направили кампания за участие в създаване на редовно работещо евроатлантическо правителство. 

Според него към момента не може да се състави работещо правителство и ДПС няма да подкрепи антикорупционното мнозинство на ПП-ДБ. 

Халил Летифов смята, че ДПС ще влезе монолитно и стабилно в едни нови предсрочни парламентарни избори. Новото начало е вътре в самото ДПС, сигурен е той. 

Още: Законосъобразно ли е удължаването на срока за консултациите при президента: Говорят експертите

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес