Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски БТР разстреля друг руски БТР, а руснаците го представят за победа (ВИДЕО)

23 август 2024, 11:14 часа • 3973 прочитания

Пропагандата във войната е едно от най-важните оръжия, с които се постига надмощие и победа. За руската пропаганда вече е изписано и изговорено много - години наред с хибридни методи режимът на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин успешно действаше на Запад и изгради сфери на влияние.

Сега, при военните действия в Украйна и Курск, руската пропаганда отново има важна задача - да вдига бойния дух и да обезкуражава противника. Поредният пример е изкривено видео - на принципа, че хората вярват само на очите си, но със съвременните технологии това не е достатъчно: САЩ се мотаят да подкрепят официално операция "Курск" (ОБЗОР - ВИДЕО)

При военните действия в Курска област руски телеграм канал опита да преиначи като руска победа сражение в село Руска Конопелка, съвсем близо до Суджа в източна посока. Публикуваните видеокадри обаче бяха бързо анализирани и се оказа, че в битката за селото, което буквално бива изравнено със земята, руски БТР разстрелва от упор друг руски БТР, докато украинска машина на пехотата "тактично" се отдръпва да не пречи (пълният анализ с видеа и кадриТУК. Може да се разгледат всички публикации като отговор на първото видео от регистрирани потребители на социалната мрежа "Х").

В цялата история е особено смешно, че популярният руски военен телеграм канал "Рибар", създаден и поддържан от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук, изрично описва в дневния си обзор за Курска област случилото се като "разгром за ВСУ". Самият канал си признава, че нямало информация дали руските части са "прочистили" селото и добавя, че се очаква скоро ВСУ да настъпят в Глушковски район.

На този фон - руските пропагандни канали се похвалиха с нов танк, защитен от дронове. Колко точно ще издържа защитата ще си проличи скоро - войната с Украйна не е спряла ни най-малко:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес