Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малко да бяха поговорили и нямаше да го има скандала "Калин Стоянов": Проф. Близнашки

23 август 2024, 08:31 часа • 1295 прочитания

Доста изкуствена криза, буря в чаша вода – можеше да бъде избегнато. Президентът можеше да си спести пътуването до Гърция и да разговаря с Горица Грънчарова-Кожарева, а не да се стигне до публичен изблик на държавния глава. Лесно продуцираме такива скандали – това заяви проф. Георги Близнашки, бивш служебен премиер и преподавател по конституционно право.

Същевременно Близнашки обяви пред bTV, че протестиращите в подкрепа на Калин Стоянов полицаи искали полицията да не е репресивна машина. И моментално напомни за времето, когато беше служебен премиер – Пеевски го изкарват е виновен за всичко, но нещата не трябва да се съсредоточават върху 1-2 личности. Близнашки направи аналогия с Гьобелс – той издигнал в култ идеята, че ако искаш да се пребориш с идеология, концентрираш атака си срещу един човек: Близнашки се оправда: Погрешка се здрависах с Пеевски, защото съм любезен

Ние си затъваме в блатото – големият проблем е защо 50-тото Народно събрание не успя да направи правителство, каза Близнашки и моментално припомни как преди 4 години Румен Радев излезе на площада с вдигнат юмрук, когато срещу третото правителство на Бойко Борисов обществените настроения вече бяха силни: България през 2020 година: Поглъща ли политиката протестите? (СНИМКИ, ВИДЕО)

За служебното правителство, проф. Близнашки беше категоричен – не са там да решават стратегически въпроси за нацията, като го правят, се получават казуси като с "Боташ". Работата на служебното правителство е да направи справедливи общи парламентарни избори, напомни ексслужебният премиер. Той не пропусна да каже и, че "така става", когато Конституцията се пипа от хора без достатъчно знания и експертиза.

Същевременно Близнашки отказа да коментира промени по състав в служебното правителство с думите "не ги следя толкова". Той отказа да коментира и войната между Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес